Já a mé vaření je kapitola sama pro sebe:
Nebaví mě, když musím na recept koupit 2 balení, abych použila jedno celé a 1/3 z druhého. To mě dokáže nakrknout :))
A tak si recepty zaokrouhluju a upravuju tak, abych nemusela zbytečně nakupovat a tolik vážit a měřit.
Podobně vznikl i tento koláč :) Je super-easy a super-rychlý a variabilní!
Dokonce i Píďa ho jí. Sám od sebe. A to je co říct.
Potřebujeme:
:: 1 vaničku 250 g tvarohu
:: 60 g rozpuštěného másla
Kdo má čekat, než změkne, že jo.
60 je o trochu víc než 50 g - tedy ta čárka na papírovém obalu másla. Asi jako když dáte palec a malíček k sobě, tak taková šířka na uříznutí.
:: 60 g cukru
To je asi 1 cm vrstva na dně klasického hrnečku. Možná 1,5 cm.
:: 2 vejce
:: 7 lžic dětské krupice
Žádné odměřování mouky, super!
:: 1 prášek do pečiva, nejlepšího co znáte a používáte
:: špetka soli nad zlato
:: karob 3 lžíce
Ale nemusí být, je to dobrý i bez něj (a navrch s jabkama).
Nebo místo karobu obyč pečící kakao (a navrch hrušky).
:: ovoce
Jabka - pak přidejte skořici.
Hrušky - přidat taky třeba skořici. A drobenku.
Já budu dělat po upečení maliny v želatině, takže můžete upéct i jen tak a vymyslet třeba druhou tvarohovou vrstvu.
Postup je jako vždy:
Já mixuju nejdřív cukr s vajíčkama a máslem.
Když je to už hezký, přidám tvaroh.
Pak přidám krupici s prdopečem a sůl a pak karob (objev roku!).
Navrh naaranžujte ovoce, já to zatím jinak než s jabkama nebo hruškama nedělala, ale hádám, že i bobuloviny by mohly být fajn.
Můžete ještě posypat cukrem, nebo drobenkou, jakkoliv to máte rádi a děláte. Budu ráda za komentáře, ať se něco přiučím a inovuji své postupy. Díky ;)
Trouba na třeba 170 stupňů a peču asi tak 30 min. Však píchejte špejlí a vyndejte, až když se vám to líbí na servírování.
Ať chutná :) Buďte paf!
P.S.: Omlouvám se food bloggerům.
::
Mohlo by vás zajímat:
Jak jsme se nedopočítali.
Kde to jsme?!
Co by měla vědět každá žena
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše milé a inspirativní komentáře :)