středa 6. dubna 2016

PROČ že jsem si přála holčičku

Uvědomila jsem si, PROČ jsem si přála holčičku.



Přála jsem si holčičku, abych se mohla "vyblbnout" na jejím oblíkaní. Jakási forma seberealizace. Chtěla jsem holčičku, abych ji mohla vědomě připravit na tento svět. Bude žena a já přeci vím, jak ženy věci cítí. Chtěla jsem jí provádět ruku v ruce, jako velká spřízněná duše. Povědět jí o menstruaci tak, aby se nestyděla. 






Neuvědomovala jsem si JINOU malou holčičku....


Uvědomovala jsem si malou SEBE.

Docvaklo mi, že šlo o mě. To já se mám realizovat v mém každodenním oblékání (lajdám to a i když z toho mám blbý pocit, jsem pohodlná až lenivá. A nejde jen o oblíkání). To já si přála být zpětně připravená na tento svět, nemít tak šílenou a bouřlivou pubertu a nelitovat svých následných rozhodnutí. To já si přála být víc semknutá s blízkými ženami, jen jsem to v té době neuměla pojmenovat a nevěděla jsem to.

Došlo mi taky, že o to se vlastně každá máma holčičky snaží. I ta moje milovaná.

Taky se o to snaží každá máma chlapečka. Ale to je na jiný článek. :)


Přijímám, jak jsem co měla, přijímám minulá rozhodnutí
a jsem vděčná za to, jak vše ideálně plyne. 


Vzdávám hold všem mámám a dcerám (a je fuk, že není zrovna nějakej odpovídající sváteční den). A děkuju mé mamince a její mamince atd :-)
Dnešní den je poslední den, kdy jsem byla u mé maminky v bříšku.




P.S.: je boží mít chlapečka!!!




::
Obrázky z Pinterestu: 1 : 2 : 3 : 4 a 5 osobní archiv ;-)


5 komentářů:

  1. A je boží, že sis to všechno uvědomila a ničeho nelituješ :-). Každé děťátko je dar, a ať už je to holčička nebo chlapeček, všechny dětičky chceme učit objevovat svět. A třeba nebudeš vyprávět holčičce o menstruaci, ale i chlapeček bude potřebovat jednou "zasvětit" a to bude určitě také legrace :-D ...
    A pozdravuj maminku, která přivedla na svět tři úžasné děti ;-).

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem chtěla holčičku, po tom prvních chlapečkovi by se to tak nějak hodilo a já jsem byla přesvědčená o tom, že to miminko, co mám v břiše, určitě holčička bude. No, nebyla :D Teď pomalu začínám přemýšlet o třetím dítěti a čím dál víc si uvědomuju, že je jedno, jestli to bude kluk nebo holka. Kluci jsou totiž super a stavět koleje pro vláčky je (aspoň pro mě) daleko lepší zábava než chovat panenky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někde jsem četla, že chlapeček nese poselství pro ženu (u nás to sedí!) a holčička zase pro manžela. Tak třeba tak...? ;-))

      Vymazat
  3. No já snad vždycky tajně toužila po holčičce, ale když jsme se rozhodli, že je teda ten "pravý čas na miminko", začalo mi být nějak jedno, co to bude (až jsem se tomu sama divila). Když jsem otěhotněla a řekli nám, že to bude chlapeček, měla jsem opravdu radost! A to jsem se kdysi vážně bála, že bych z chlapečka měla menší radost, než z holčičky. Nebylo to tak! :-) Na kloučka se obrovsky těšíme, o to víc mě mrzí a udivuje, když se někdo zeptá, co čekáme a na odpověď, že chlapečka, reaguje slovy: " Jé, no tys asi chtěla spíš holčičku, tak neboj, napodruhé už to určitě výjde."

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé a inspirativní komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...