středa 9. března 2016

Taková obyčejná holka

V posledních dnech (resp. celý život, haha) přemýšlím, jaká já vlastně jsem a co bych měla jakože světu předávat. Protože věřím, že každý má své poselství do společné skládačky. A to je jiné než věřit na Ježíška.


Kam mě ty nohy nesou?



Zatím na to nepřicházím zcela, ale cítím, že "maminkou Eliáše" jsem, jen to není můj hlavní úkol. (Takže druhý Forest Gump z něj asi nebude:)




Vyřazovací metoda:

Nechodím do fitka, nefotím selfíčka, netočím si vlasy před kamerou a nefotím outfity s hlavou nakřivo. Tzn. neinspiruji tělem, beru ho "jen" jako schránku a věnovat tomu hlavní pozornost nechci a neumím.

Hele zrcadlo!


Nabuzující věta "follow your dreams" je fajn, ale už mi ze všech koutů zní jako ohraná fráze. Víc mě baví rozebírat už ty konkrétní a hluboké "follow" kroky. Ty ale nejsou už tak mainstreamově stylový a mé pochody chápou jen ti, co jsou stejně "křáplí"...(pardon:)


Píďa hop z břicha na břicho.


Ačkoliv focení a tvoření mám moc ráda, nechce se mi fotit každá snídaně a jídlo a obtěžovat tím můj proud života, zdržovat tím přípravu a průběh činnosti. Odmítám žít a tvořit pro fotky.

Fajn. A co z toho?


Není mým největším přáním mít tu kabelku, ty boty, ty hadry, nábytek a já-nevim-co-ještě velkého jména. Ano, vím, že to znamená kvalitu atd., ale převažuje to, že - opět - vybavení fyzického těla není můj top koníček, ve kterém vidím svůj smysl.

Nechci podporovat vzorem "tohle noste, tohle používejte, tohle jezte", ať si každý nosí, používá a jí, co chce, když je v procesu hledání sebe. To chci podporovat. To, abychom neztráceli čas okoukáváním a odkoukáváním, ale zaměřili se víc na sebe. Do sebe. Co mně dělá největší radost? Jak tu radost cítím? Co, jaká činnost mě naplňuje tak, že mám najednou bezednou energii? A pokud to nevím, nedělám, co mi v tom brání? Většinou si bráníme sami nějakým svým přesvědčením a strachem. Tedy nedůvěrou, neláskou.


Hezký. A jak to prosím děláte, že tam nemáte bordel, hračky a fleky od jogurtu?

Ani super-zdravá strava neplní můj životní styl. Mám ztížené nakupování (nejen) jídla, protože přemýšlím při nákupu o tom, kam tím směřujeme naše peníze, tedy jakou energii tím podporujeme. Kolik odpadu zbyde po konkrétním balení, jak byla potravina vypěstovaná a jaká je její stopa importu, plus navíc co dělá v těle za paseku při ne-dělené stravě. A to mám ještě rezervy, protože pořád kupujeme dost potravin, které bych ideálně vůbec používat nechtěla. Takže v tom taky uplně nevynikám, abych o tom mohla napsat knihu.


Aspoň sbírám lípu...
...a levanduli, když tu tak sama pučí.

Když má někdo nemocné nebo protivné dítě (třeba občas my, že..), přemýšlím, co je za zásek u rodičů. Když má někdo výraznou pihu, nadváhu nebo problém v rodinných vztazích, přemýšlím, co je v pozadí za křivdy.

V lidech vidím ten největší potenciál (i ve vrazích z Paříže) a dovedu si dát do souvislostí i věci z jiných pohledů a úrovní. Například jak je zatíženo kolektivní vědomí vyřčením a uskutečněním neoprávněných soudů.

Ale pořád jsem takhle malá vedle těch z mého okolí, kteří jsou "mí učitelé".



Umím toho hodně, ale nic do hloubky (že by pozůstatek českého školního systému?:)) Jsem obyčejná, mám zlaté a občas uřvané dítě, naštěstí kompletní rodinu a jsme všichni (díkybohu) zdraví. Nejsem stále optimistická, zvlášť tady na blogu ventiluju trable. Takže nabíjet přes blog pozitivnem asi taky bezvýjimečně nesvedu (pardon:)


Tak aspoň že umím najít hezký obrázky plný pohody :-)

Taky vám tu připomínám toho šprtskýho zubatýho smajlíka s brejlema?


A tak budu dál věřit na Lochnessku, spát s Píďou v jedné posteli, nosit ho na břiše, péct z tvarohu a dělat štrůdl, normálně se líčit a občas utrácet za blbosti, které mi dělají radost.
Paf!

"Nessieeeee!" ...asi neslyšela.



Obrázky Pinterestu: knoll : intérieur : pohodajazz :


7 komentářů:

  1. To je tak krásně napsané...myslím, že vyjadřujete pocity leckteré z nás :)
    A jsem moc ráda, že o tom jaká jste a jak se cítíte píšete.

    OdpovědětVymazat
  2. Ženo,mluvíš mi z duše...Děkuju za to :-*
    A na "seflíčku" vypadáš jak těhotná žížala :-D (vtip,ve skutečnosti Ti tu hubenost neskutečně závidím :-P :-D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aledity :-))) není co závidět, jsem přesvědčená, že jsi holka jako lusk!! Já děkuju :-*

      Vymazat
  3. A já si myslela,že jsem v tom sama.Kolikrát jsem tohle řešila!A stále nemam svou odpověď...Díky za početní!

    OdpovědětVymazat
  4. Máte spolu nádherné fotky taky chci jednou takové :) chci se tě zeptat na ten nádherný polštář co držíš v ruce, kde je kupovaný vzpomeneš si? Zatím se měj krásně Eli

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé a inspirativní komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...