úterý 22. září 2015

Návod na to, jak být šťastnější

Příprava a realizace netrvá dlouho, zabere vám to tak celý váš život. Souvztažný čas můžete věnovat svým koníčkům, manželovi, dětem a snění.



Takže, návod zde:


1. Pořiďte si nějaký nádherný poznámkový blok a při jeho výběru se nedívejte na cenu. K tomu si vezměte tužku, se kterou ráda píšete a seznamte tužku s blokem. Od teď jsou kouzelná, nerozlučná dvojice.



2. Vdechněte jim život a napište do bloku libovolnou první větu dle vaší aktuální nálady a rozpoložení. Blok zase zavřete a nechte odležet.



3. Určete si magický večer (nebo jakoukoliv vaší dobu) a připravte si džbánek trpělivosti, hrstku klidu do mističky a stopadesáti gramový svazeček radosti. Vše poctivě smíchejte, nejlépe na to míchání použijte druhý konec té vaší kouzelné tužky. (Doopravdy dělejte ve vzduchu míchací kruhy, jinak to nebude fungovat). Stačí 4 sekundy.


4. Nyní v duchu, nebo nahlas, to je fuk, ale hlavně tak, abyste to vnímala každou buňkou, proneste váš konkrétní záměr. Třeba "přeji si konečně přijít na to, co mě uvnitř tak blokuje." Nebo "přeji si najít způsob, jak z toho vítězně vybruslit". A podobně. Myslete na to, že je důležitý prožitek z toho, co si přejete. Tak ten vámi požadovaný výsledek prociťte a držte ho tak alespoň po dobu 12 vteřin. Děkuju. A sobě taky poděkujte.

Teď nechte v sobě rozlít klid, jako když se ponoříte do horké vany. Ách...



5. V následujícím čase, kdy v klidu kypí vaše trpělivost spolu s radostí, zaznamenávejte do bloku vše, co vám přijde na mysl. I domnělé nesmysly, protože vás můžou tyto myšlenky řetězově dovést někam dál.

Pokud se zaseknete, v pořádku. To je jako rozcestník, kdy se máte podívat na cedule
~ "na 2 sekundy zavřít oči a pokračovat další myšlenkou"
~ "zavřít oči a zde stačí, pro teď skončit". Vyberte si svou cestu.



6. Tak a konečně se dostáváme k tomu návodu, jak být šťastná. Vše potřebné máte nyní nejen v sobě, ale i v tom bloku. Pokud jste dobře máchala kouzelnou tužkou a poctivě procítila ten silný pocit při vytváření záměru, nemělo by vám už nic chybět.

~

Být šťastná je proces. Protože když nejsme šťastné, tak to proto, že nás zrovna teď něco dusí. Něco nám brání a stříhá nám křídla pro šťastný let.

Toto psaní do vašeho krásného bloku je velmi účinný nástroj, jak svou pomocí odhalit vnitřní konflikty a jak rychle nalézt jednoduchá řešení. Samozřejmě za předpokladu, že jste k sobě pravdivá a blok nikomu neukazujete.

Také jsem někde četla, že štěstí je jen otázka rozhodnutí...

7. Pokud nemáte ráda psaní, tak jen čmárejte/malujte a vědomě zaznamenávejte své myšlenky, které k vám budou promlouvat. Veďte s nimi dialog. Funguje to.

~

Pokud říkáte, že nemáte čas, tak se vám nechce nic měnit a je vám v aktuálním stavu dobře. To je taky v pořádku. Však třeba jednou na nějaký dechberoucí zápisník v papírnictví narazíte a půjdete s kůží ma trh.

Pokud říkáte, že ty myšlenky neslyšíte a nic k vám nechodí, tak mějte se sebou trpělivost. Ráda vás podpořím v pokračování a opětovném zkoušení po dobu třeba dvou týdnů. Za takovou dobu jsem přesvědčená, že už něco objevíte. A pokud i tak ne, tak jen vy k sobě můžete a musíte být pravdivá...


Podobných nástrojů je spooooustu.

Jo a pokud se vám to celé zdá stupidní, je to v pořádku a naštěstí to nemění nic na tom, že to docela dobře funguje :-)

...a konečně moje fotka, jinak jsou všechny samozřejmě z Pinterestu.


2 komentáře:

Děkuji za vaše milé a inspirativní komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...