pátek 2. října 2015

Jak nechat zahnít vztah

Návodů na šťastné partnerství je na internetu a v knihách gazilion. Procesů, jak partnerství ničit, je mezi lidmi asi taky tolik. A protože to máme teď čerstvě za sebou, rozhodla jsem se vám sepsat takový jiný recept - na zhoubný lektvar.



Vezměte svého partnera/partnerku, vidíte ho v mysli jako kus starého dřeva? Necítíte žádné emoce? Skvěle... Pro větší účinek se ještě osvěžujte pohledem na čerstvě vyhnaný a upravený keřík.



Teď vezměte sebe a představte si, že můžete dělat a chovat se jakkoliv, protože je vše bez následku. Jako kdyby zákon akce-reakce vůbec nefungoval. Líbí? Super.

Vezměte jedno z vašich největších přesvědčeních (třeba "respektuji svého muže takového, jaký je" nebo "uctívám a miluji svou ženu pro všechno, co dělá" a položte si následně otázku: Ale proč bych to dělal/a?



Dál si myslete, že váš partner/partnerka nic neprožívá. Že jsou jeho/její dny obyčejné, že je zkrátka jak robot bez emocí. Jak praktické pro každodenní život, že? Nemusíte reagovat, zjišťovat rozpoložení ani nemějte snahu si s ní/m povídat. 

Nadobro vypněte své snahy o jakýkoliv osobní rozvoj a jen si lebeďte ve svých starých věcech. A pokud vám bude někdo (třeba partner) říkat něco v tom smyslu, že je třeba se sebou něco dělat, pouštějte to pohrdavě druhým uchem ven a nezapomeňte se u toho řádně nakrknout.



Má partner tendence a přání být k sobě nežní? Mazlit se? Líbat se (jako na prvním [ok, třetím] rande)? Milovat se? Ale fuj! Suše odvěťte, že "Sex je zábava chudých."

Touží váš parner po láskyplném oslovení a obejmutí? Uspokojte jeho potřebu, nijak nemusíte skrývat svůj cynismus a popravdě vyjevte co (ne)cítíte - "no jo pořád, tak pojď sem, ty moje (dodejte ještě nějaký příhodný přívlastek - vždyť akce-reakce nefunguje - např. tlustý, otravný, blbý) dřevo".

A když nemáte lásku, tak tam dejte nenávist.
A všimněte si příhodného vodoznaku "i look funny" :))
Obrázky tady jsou až  na můj první výtvor stažené z mobilní aplikace wallpapers,
nevím, jak se správně zdrojují.

Dál: Pokud umíte lhát, máte při hnití vztahu skvělou příležitost k tréningu této dovednosti. Myslím, že stačí pár lekcí a máte medajli.

A poslední věc, tu můžete zařadit kamkoliv, ovšem největší účinek to má na začátku hniloby - nechte partnera a sebe taky, a berte si jiné role, než vám přísluší. Můžete si mu/jí třeba dělat matku/otce nebo přebírejte jeho roli muže/její roli ženy.

A poslední - pořiďte si dítě, protože máte za to, že všechno vyřeší za vás a bude lépe...

...a zamotanec je na světě.

~

Aby se hnusný hnis odstranil, jeden na to nikdy nestačí. Musí opět plně chtít a snažit se oba.

Síla individuálního rozhodnutí "Ano, chci s Tebou čistý vztah. Pojďme, dáme to zase dohromady" je obrovská, ohromný zdroj energie pro nápravu.



Co je pak třeba vy-držet během té nápravy? O tom zase příště.

Uf, jsem paf, to byl hnus tohle psát. PAV.

PS: Připadáte si jako to dřevo? Máte pocit méněcennosti a neumíte nastavit sebevědomé hranice? Sáhněte si do svědomí, kam až jste výše uvedené ve vztahu sami k sobě nechali dojít. Pak platí ta společná síla a především vaše vůle touhy po osobní nápravě. Jde to, zvládnete to. ;-)

{Tento článek věnuji svému muži, kterého si nesmírně vážím za to, jaký je.} Pufu! :-P



2 komentáře:

  1. Vykukuje na mě z článku hniloba! Fuj!!!

    OdpovědětVymazat
  2. No to u říkám jak nežít svůj vztah :D A proč v takovém vztahu vlastně setrvávat? Když nemáte žádné závazky atd.. A zničit vztah se dá třeba ze dne na den třeba nevěrou. Ale co by mě zajímalo jestli by jste považovali takového jako nevěru když by jste o tom věděli dopředu?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé a inspirativní komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...